SolarAccess helpt Renewi Zoeterwoude verduurzamen met zonnepanelen

De locatie van toonaangevend ‘waste-to-product’ bedrijf Renewi Vliko in Zoeterwoude wordt nog dit jaar voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt het energieverbruik zonder CO2-emissies opgewekt.

Eind vorig jaar heeft Renewi Vliko de nieuwe locatie in Zoeterwoude in gebruik genomen. Toen al werd bewust gekozen om de daken van de twee nieuwe recyclinghallen met lichtdoorlatende dakplaten uit te voeren en waren er plannen om de daken ook te voorzien van zonnepanelen. Deze ambitie wordt nog dit jaar gerealiseerd in samenwerking met SolarAccess.

Recent hebben Renewi en SolarAccess de overeenkomst getekend om op de twee recyclinghallen in totaal 1.245 zonnepanelen te plaatsen die een verwachte jaarlijkse opbrengst van 305.580 kWh hebben. Hiermee wordt het energieverbruik zonder CO2-emissie opgewekt. De planning is dat de zonnepanelen medio november op de daken van de twee grote hallen worden geplaatst.

General Area Manager Marc van Buijtene geeft aan: “Bij Renewi geven we door recycling iedere dag nieuw leven aan gebruikte materialen. Daarmee zijn we concreet bezig met duurzaamheid en dat voeren we ook steeds verder door in onze eigen bedrijfsvoering. De recyclinghallen op deze locatie zijn al voorzien van LED verlichting en een dakoppervlak dat voor 45% bestaat uit licht-doorlatende platen. Hierdoor profiteren we van zonlicht en verminderen het energieverbruik. Straks kunnen we op deze locatie CO2-neutraal werken en dat is een mooie mijlpaal”.

Sales Manager Dany de Zeeuw is zeer content met het project bij Vliko: “Dit project bij Vliko past uitstekend bij onze doelstelling om onze klanten te helpen verduurzamen. Daarbij ontzorgen wij onze klanten volledig en nemen we naast de realisatie ook de financiering, de ontwikkeling en het onderhoud voor onze rekening. Hiermee kan de klant zich blijven richten op zijn core bussiness en toch een aanzienlijke bijdrage leveren aan zijn duurzaamheidsdoelstellingen.”